کانتینر مسکونی

در این مقاله می‌خواهیم به این مورد پردازیم که چگونه کانتینر مسکونی پا به عرصه نهاده و رشد و پیشرفت پیدا نموده است . ریشه ساخت کانتینر به سال ها پیش برمی گردد ؛ سال ها پیش ایده ساخت کانتینر برای استفاده در حمل و نقل های دریایی مطرح شد کانکس مسکونی.

کانتینر ها دارای عمر مفید می باشند که در برگ سبز آنها مشخص شده است ؛ پس از آن که عمر مفید کانتینر تمام شد ، صاحبان کشتی ها آن را برای مزایده به فروش می گذارند . اینگونه کانتینرها کاربردهای دیگری نیز پیدا می کنند که یکی از آنها استفاده از کانتینر به عنوان کانتینر مسکونی است ، که در ادامه به ویژگی های آن می پردازیم .

کانتینر مسکونی چیست ؟

ذکر این نکته حائز اهمیت است که معمولاً افراد اقدام به ساخت سازه ای به نام کانتینر برای کاربرد مسکونی نمی‌کنند ؛ بلکه همانطور که در مقدمه ذکر شد ، کانتینر ها برای استفاده در حمل و نقل دریایی استفاده می شوند .

هر سازه پیش ساخته کانتینر ، دارای ویژگی های متعددی است که آنها را از دیگر سازه ها بسیار متمایز می کند . به عنوان مثال کانتینر از ورق های فولادی با ضخامت بالا تشکیل شده است .

این کانتینرها در برابر انواع ضربات و فشارها و نیز جابجایی بار های بسیار سنگین کاربرد زیادی دارند . معمولاً وزن هر کانتینر بالای یک تن هست و هر کدام از آن ها می توانند تا ۱۰ برابر وزن خود را حمل نمایند .

البته این مورد بستگی به اندازه کانکس و ستون های به کار رفته در آنها نیز دارد . در ساخت اولیه کانتینر ، هیچگونه درب نفر رو و نیز پنجره به کار برده نمی شود . سیستم تهویه نیز در آن وجود ندارد ؛ برق کشی و لوله کشی در آن دیده نمی‌شود و می توان گفت کانتینر در ساخت اولیه خود فاقد هرگونه تجهیزات و لوازم خاصی است خرید کانکس مسکونی.

ویژگی های کانتینر

 

ویژگی های کانتینر

ویژگی های کانتینر

صرفاً یک جعبه مکعب مستطیل شکل آهنی بسیار محکم و قدرتمند است . در ساخت کانتینر باید دقت نمود که این کانتینرها کاملاً غیر نفوذ بوده و هرگونه نفوذ آب و رطوبت در آن ها غیر ممکن باشد ؛ زیرا معمولاً این کانتینرها همان طور که گفته شد در حمل و نقل های دریایی و تجارت های کشتیرانی استفاده می شود ؛ پس باید هرگونه نفوذ آب در آنها محال باشد.

در برگ ساخت هر کانتینر مشخصات آن سازه ذکر می‌شود و نیز طول عمر مفید سازه آورده شده است . به برگه مشخصات کانتینر ، برگ سبز می گویند. پس از آن که مدت زمان طی شده در برگ سبز به اتمام برسد ، کانتینر دیگر قابلیت استفاده به عنوان جعبه های حمل و نقل در تجارت های دریایی را ندارد.

زیرا ممکن است در برابر فشار و ضربه و یا آب ، مقاومت کافی را نداشته باشد .  خود و کالاهایی که در آن قرار دارند ، آسیب ببیند. در نتیجه دیگر نمیتوان از کانتینرها استفاده کرد.

 تغییر کاربری کانتینر

در اینگونه مواقع تاجرانی که از طریق کشتیرانی و با کانتینر به حمل و نقل و جابجایی کالاها می‌پرداختند ، کانتینر ها را از طریق مزایده به فروش  می‌گذارند . افراد زیادی تمایل به خرید این کانتینرها دارند ؛ زیرا اولاً اینکه نسبت به یک سازه مسکونی و یا آجر آهنی ، قیمت بسیار پایین تری داشته ونیز ایمنی و مقاومت بسیار بالاتری دارد . به این صورت است که هر یک از کانتینر ها وارد مصارفی غیر از حمل و نقل و جابجایی دریایی می شود .

موارد کاربرد کانتینر

 

موارد کاربرد کانتینر

موارد کاربرد کانتینر

پس از اینکه این کانتینرها به خارج از بنادر برای استفاده در کاربردهای دیگر منتقل می‌شوند ، می‌توانند با تغییراتی که در آنها صورت می‌گیرد ، قابل استفاده در موارد زیر باشند :

هر کدام از این کانتینر ها ، دارای ویژگی های خاصی در طراحی خود هستند . اما موردی که در تمامی آنها مشترک است ، نوع ورقه های به کار رفته در بدنه آن ها می باشد . در تمام این کانتینرها از ورق های فولادی با ضخامت بالا و مستحکم استفاده می شود .

همچنین اسکلت بندی و استراکچر هر کدام از آنها مانند هم است ؛ اما بعداً با تغییرات و تعمیراتی که در آن ها انجام می دهند ، می ‌شود درب های آن را تعویض نموده و به درب نفر رو تبدیل کرد . همچنین می توان برای آنها پنجره گذاشت و موارد دیگری را در آن ها تغییر داد ، تا در نهایت به یک کانتینر با کاربرد مد نظر تبدیل شوند. یکی از کاربردهای کانتینر به عنوان کانتینر مسکونی است ؛ کانتینر های مسکونی دارای ویژگی هایی است که در ادامه به آنها می پردازیم .

 ویژگی‌های کانتینر مسکونی

 

ویژگی‌های کانتینر مسکونی

ویژگی‌های کانتینر مسکونی

همانطور که از نام این سازه های پیش ساخته پیداست ، باید آن ها را به گونه‌ای تعمیر و تغییر داد که قابلیت سکونت انسان در آن را پیدا کند . برخی از تغییراتی که در کانتینر ها برای تبدیل شدن به محلی برای سکونت انجام می‌شود ، عبارتند از :

  •  نصب درب

کانتینر ها دارای درب مناسب برای رفت و آمد افراد یا درب نفر رو نیستند ، بنابراین در ابتدای کار نیاز است برای آنها در دیواره کوچکتر درب کوچکی که مناسب رفت و آمد افراد باشد ، نصب شود . برای این کار ابتدا باید به اندازه درب بر روی بدنه کانتینر ، برشی را ایجاد نمود. جنس درب هایی که در این کانتینر ها به کار می روند ، می تواند متفاوت باشد. از درب های آهنی گرفته تا درب های آلومینیومی و نیز همچنین دربهای یو پی وی سی.

استفاده از درب چوبی نیز در این کانتینرها امکان پذیر است ، اما معمولاً باتوجه به ناهماهنگی زیاد آن با متریال به کار رفته در ساخت کانتینر ، شکل زیبایی به خود نمی‌گیرد. بنابراین استفاده از درب فلزی در نمای بیرونی جلوه زیباتری دارد.

نصب پنجره در دیواره های طولی کانتینر برای داشتن نور و نیز تهویه و هوای کافی ، نیاز است پنجره‌هایی نصب شود . این پنجره ها نیز عموماً از جنس یو پی وی سی می باشند.

پنجره‌هایی که در کانتینر نصب می‌شود ، با توجه به ابعاد کانتینر متفاوت است . اما به طور معمول در دیواره طولی کانتینر ، دو عدد پنجره ای رو به آفتاب نصب و ساخته می شود ، برای نصب پنجره نیز باید به اندازه ابعاد آن بر روی ورقه فولادی برش هایی را ایجاد نمود . تا فضای نصب پنجره امکان پذیر گردد .

  •  سیم کشی

کانتینر به طور معمول از سیم کشی برخوردار نیست . در نتیجه برای اینکه بتوان جریان برق را در آن راه انداخت ، باید سیم کشی متناسب با سازه صورت بگیرد . نکته‌ای که در سیم‌کشی کانتینر حائز اهمیت است ، این است که این سیم کشی ها باید به گونه ای باشد که دچار اتصال نشود . زیرا تمام بدنه کانتینر از جنس مواد رساناست و درنتیجه هر اتصالی می‌تواند خطرات بسیار زیادی را به وجود آورد . پس از سیم کشی مناسب می ‌توان تجهیزات برقی و الکتریکی مانند یخچال ، تلویزیون، کولر ، لامپ ها و موارد دیگر را نصب نمود .

در سیم کشی و برق کشی این کانتینرها ، استفاده از فیوز متناسب با ظرفیت برق و نیز کلید و پریز روکار اهمیت دارد . معمولاً سیم کشی ها و اجزایی که در این کانتینرها به کار می روند ، همگی به صورت روکار می‌باشند .

  • تغییر نمای خارجی

کانتینر ها برای استفاده در شهر جلوه ی زیبایی ندارند و معمولا باعث خدشه دار شدن زیبایی چهره شهر می‌شوند . درنتیجه باید در ساخت دیواره و بدنه ی خارجی آنها به گونه ای عمل کرد نمای خارجی زیبایی داشته باشند. همچنین می‌توان با رنگ آمیزی و نیز نورپردازی مناسب می‌توان شکل خوبی به آن بخشید. حتی می توان طوری بدنه خارجی آن را تغییر داد که از شکل کانتینر خارج شده و در نگاه اول می‌توان تشخیص داد که آنها کانتینر می باشند.

  • نمای داخلی

پس از اینکه کانتینر کاربرد مسکونی پیدا کرد ، ‌می توان نمای داخلی آن ها را به شکل های مختلف و با استفاده از مصالح گوناگون طراحی کرد . مثلا می‌توان کف آن ها را سرامیک نمود ، و یا در دیواره ی داخلی آن ، گچکاری استفاده کرد . همچنین امکان استفاده از کاغذ دیواری نیز در آن وجود دارد . آینه کاری ، پتینه کاری ، طراحی سه بعدی و گچ بری و … همگی در داخل کانتینر مسکونی امکان پذیر است.

ابعاد کانتینر مسکونی

 

ابعاد کانتینر مسکونی

ابعاد کانتینر مسکونی

معمولاً ابعاد کانتینر به صورت پیش فرض و ثابت است . ابعاد ۱۰ ، ۲۰ ، ۴۰ و ۵۰ فوت در کانتینر ها رایج است . اما برای اینکه بتوان فضای بزرگتری برای کانتینر در نظر گرفت ،‌ می توان بخشی از دیواره ی کانتینر را برداشته و کانتینر ها را به صورت دو یا چند قلو کنار یک دیگر قرار داد . همچنین امکان اینکه کانتینر ها را به صورت چند طبقه در آورد نیز وجود دارد . در این موارد می‌توان داخل و یا خارج کانتینر ، راه پله هایی را تعبیه نموده و قرار داد اندازه کانتینر 20 فوت.

جمع بندی

استفاده از سازه های پیش ساخته به دلیل سرعت بالای ساخت آن ها ، قیمت پایین تر و ایمنی بالا ، برای بسیاری از افراد مورد توجه و استقبال قرار گرفته است . امروزه استفاده از کانتینرها در موارد و کاربردهای زیادی رایج شده است که همگی با ایجاد تغییراتی در آن ها امکان پذیر است . در این مقاله به بررسی انواع کانتینر و سازه مسکونی ، تغییرات و نکات کاربردی آن پرداختیم . امیدوارم مورد استفاده واقع شده باشد.

b2n

yun