انواع کانکس

امروزه استفاده از انواع کانکس در موارد مختلف بسیار پرکاربرد می باشد. کانکس ها دارای تنوع زیادی در انواع مدل ها و کاربری ها می باشند؛ از جمله کانکس ها می توان به کانکس های اداری، کانکس های دکه، کانکس های فروشگاهی، کانکس مدیریتی، کانکس رستورانی و کانکس نگهبانی و … اشاره نمود. در این نوشتار کوتاه در مورد انواع کانکس ها و کاربردهای مختلفی که دارند به گفتگو می پردازیم.

انواع کانکس چیست؟

 

انواع کانکس چیست ؟

انواع کانکس چیست ؟

معمولاً در استفاده از انواع مختلف کانکس ها از ساندویچ پانل های مناسب و باکیفیت استفاده می گردد. کانکس ها را می‌توان بر اساس موارد مختلفی دسته بندی و تقسیم کرد. معمولاً تقسیم بندی بر اساس متراژ کانکس از رایج ترین این تقسیم بندی ها می باشد. انواع کانکس ها با در نظر گرفتن متراژ عبارتند از: کانکس ۴ متری، کانکس ۱۰ متری، کانکس ۲۰ متری، کانکس ۲۴ متری، کانکس ۲۶ متری و نیز کانکسهای بزرگتر.

اما یکی دیگر از دسته بندی های بسیار مشهور تقسیم بندی کانکس ها و اشاره کردن به انواع کانکس بر اساس کارکرد آنها می باشد. به صورت کلی بر اساس کارکرد، انواع مختلف کانکس عبارتند از: کانکس های انباری، کانکس های نگهبانی، کانکس فروشگاهی، کانکس کارگاهی و کانکس های دکه؛ این موارد از پرفروش ترین و رایج ترین کاربردهای کانکس می باشند . در ادامه به توضیح هر کدام از این موارد به صورت مفصل می پردازیم.

کانکس نگهبانی

همان گونه که از نام این دسته از کانکس ها پیداست ، این موارد برای محیط های نگهبانی و حفاظت و امنیتی طراحی و اجرا می شوند. معمولاً این نوع از کانکس ها به جابجایی نیازمند هستند؛ بنابراین ابعاد آن کوچک در نظر گرفته شده و وزن کمی دارند تا در موقع حمل و نقل و جابجایی با مشکلی مواجه نشویم. کانکس های نگهبانی معمولاً بین ۸ الی ۱۲ متر زیربنا و وسعت دارند.

امکانات و تجهیزات به کار رفته در کانکس های نگهبانی، بستگی به کاربرد های مختلفی که دارند متفاوت است. در برخی از این کانکس ها سرویس بهداشتی و حمام وجود دارند. اما در برخی دیگر این موارد موجود نیست. امکانات درون یک کانکس نگهبانی بستگی به موارد و کاربرد های آن دارد. به عنوان مثال این که نگهبان دارای سکونت کوتاه مدت است یا بلند مدت. در موارد خاص می توان تجهیزات و امکانات مختلفی را به این کانکس ها اضافه نمود.

کانکس کارگاهی

 

کانکس کارگاهی

کانکس کارگاهی

یکی دیگر از انواع کانکس، کانکس های کارگاهی می باشند ؛ این کانکس ها جزو دسته کاربردی ترین کانکس ها قرار می گیرند. معمولاً کانکس های کارگاهی در پروژه های عمرانی و ساختمان های در حال احداث و تاسیس استفاده می شود. هدف عمده ی تاسیس و اجرای این کانکس ها، اسکان دادن به کارگران است؛ طراحی این کانکس ها معمولاً به صورت سالنی بوده و یکی از پیش سازه های ضروری در ساختمان سازی به حساب می‌آید.

اگر پروژه از نوع پروژه های طولانی مدت باشد، معمولاً در آن کانکس سنگین استفاده می شود. اما در مورد پروژه های موقت، استفاده از کانکس سبک صرفه اقتصادی و زمانی بیشتری دارد؛ بنابراین، در این نوع از پروژه‌ها از کانکس سبک استفاده می گردد.

با توجه به ابعاد این کانکس و نوع مصالحی که در آن به کار می رود و همچنین سبک یا سنگین بودن آن قیمت های متفاوتی در نظر گرفته می شود. با استفاده از مشورت متخصصین این زمینه می توان به مقرون به صرفه ترین این قیمت ها دست پیدا کرد.

کانکس فروشگاهی

در مکانهایی که امکان ساخت و ساز وجود ندارد و معمولاً نمی توان یک فروشگاه بزرگ را طراحی و اجرا نمود از کانکس فروشگاهی استفاده می شود. بنابراین یکی از انواع بسیار پرکاربرد کانکس، کانکس فروشگاهی می باشد.

همانطور که از نام این کانکس ها پیداست. کاربرد این دسته از کانکس ها در زمینه احداث فروشگاه های موقت بوده و با توجه به موارد مورد نیاز معمولاً از امکانات کمتری برخوردار هستند. به صورت کلی در این دسته از کانکس ها سرویس بهداشتی و حمام و دیگر موارد معمولا دیده نمی شود.

کانکس ساندویچ پانل

 

کانکس ساندویچ پانل

کانکس ساندویچ پانل

یکی از انواع کانکس کانکس های ساندویچ پانل هستند ؛ منظور از این نوع کانکس ها سازه های پیش ساخته ای ست که در نمای بیرونی آن از ساندویچ پانل استفاده شده است . معمولاً این دسته از سازه های پیش ساخته شده با توجه به مزایای بسیاری که دارند ، قابل صادرات به کشورهای مختلف مانند عراق ، افغانستان ، امارات ، روسیه و بسیاری از کشورهای اروپایی می باشد . بنابراین ساخت و توسعه بستر تولید این محصولات می تواند به عنوان یکی از تجارت های بسیار موفق به کار برود. زیرا بازار خوبی را از آن خود نموده است.

کانکس ویلایی

محبوب ترین و پرطرفدارترین کانکس ، کانکس ویلایی می باشد؛ این کانکس ها در ابعاد و طرح های مختلفی ساخته و اجرا می گردند. به عنوان مثال می‌توان به کانکس هایی با وسعت بیش از ۴۰ متر اشاره نمود. حتی بعضی از انواع این کانکس ها کانکس دوبلکس میباشند که در دو طبقه مختلف قرار گرفته و با راه پله به هم متصل می شوند.

امکانات مختلفی در این کانکس ها به کار می رود که می توان به سرویس بهداشتی، حمام، اتاق نشیمن، پذیرایی، آشپزخانه، لوستر های با کیفیت و موارد دیگر اشاره نمود. این کانکس ها از لحاظ نمای بیرونی دارای تنوع بسیار زیادی می باشند. در نمای بیرونی این سازه ها می توان از چوب، ساندویچ پانل و ورقه های فلزی استفاده نمود.

در طراحی نمای داخلی این سازه های پیش ساخته نیز از کاغذ دیواری و یا رنگ استفاده می شود. کف این سازه ها نیز دارای پارکت با طرح های مختلف و یا سرامیک است. بر اساس نیازهای یک مشتری می توان امکانات و اندازه های مختلفی را برای این دسته از سازه ها در نظر گرفت.

کانکس سفارشی

 

کانکس سفارشی

کانکس سفارشی

در کانکس های سفارشی به درخواست مشتری و بر اساس نیازهای کاربر، می توان اندازه ها و ابعاد و نیز اجزا، امکانات و اقسام کانکس را در نظر گرفت و آن را طراحی نمود. بیش از صدها مدل و ترکیب در ساخت این نوع از کانکس ها موثر می باشند.

کانکس سرویس بهداشتی و حمام

در شهر های بزرگ به همت شهرداری های هر منطقه در مناطق مختلف کانکس های سیار سرویس بهداشتی و حمام پیاده می‌شوند. این کانکس ها ۸ الی بیست و چهار چشمه دارند.

کانکس مسکونی

 

کانکس مسکونی

کانکس مسکونی

یکی دیگر از انواع کانکس که در سال‌های اخیر توجه زیادی به آن گشته است ، کانکس مسکونی است . این سازه های پیش ساخته انواع مختلف امکانات را در خود جای می‌دهند و همچنین از انواع تدابیر مختلف برای ایمن سازی و استحکام آنها استفاده می شود.

دلیل شروع و رواج کاربرد این دسته از کانکسها گرانی مسکن در مناطق مختلف کشور است ؛ از آنجایی که ساخت یک مسکن و خانه، با حداقلی ترین امکانات، قیمت بسیار زیادی را می طلبد. افراد زیادی هستند که به سمت استفاده از کانکس ها علاقه نشان داده و زندگی خود را در یک کانکس مجهز به قیمت بسیار پایین تری نسبت به یک خانه دور از امکانات دارد شروع نموده اند.

کانکس های مسکونی نیز به نوبه خود انواع مختلفی را دارند که پرداختن به آن از این مقاله خارج است. اما باید توجه نمود که در ساخت این کانکس ها ابعاد آن و امکانات به کار رفته بسیار متنوع می باشد.

کانکس مسکونی دارای سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه، اتاق نشیمن و در بعضی موارد به اتاق خواب می باشند. حتی بهره بسیار جامعه ای از امکانات مختلف مانند برق آب گاز و غیره نیز دارند. در نتیجه برای توانایی زیاد مالی ندارند، استفاده از کانکس مسکونی بسیار مقرون به صرفه است به همین خاطر رواج زیادی در استفاده از آنها به وجود آمده است.

کانکس اداری

یکی دیگر از اقسام و انواع کانکس ها کانکس اداری است. معمولاً مدیران شرکت برای اینکه در بین کارمندان و کارگران خود حضور مستقیم نداشته باشند، از کانکس های پیش ساخته و مجزایی استفاده می کنند. این سازه ها قابلیت های مختلفی را دارند؛ از جمله اینکه تمامی مواردی که در اتاق جلسه و اتاق مدیریت به کار می رود. توانایی پیاده سازی و اجرا در این کانکس ها را نیز دارند. عایق صدا و حرارت و صدا دیگر ویژگی‌های این کانکس ها است.

موارد بالا همگی معرفی انواع کانکس ها و کاربردهای آنان بود. که با توجه نمودن به آنها می توان در ابتدای کار نیاز خود را به کانکس مشخص کرد و پس از آن برای خرید کانکس مورد نظر اقدام نمود. از این کتاب انتهای مقاله و نوشتار با ما همراه بودید، بسیار سپاس گزارم.

 

b2n

yun

rizy