کانتینر
کانتینر ها ابزارهای انتقال کالا به شمار میآیند که از آنها در سیستم حمل و نقل جهانی بهره گرفته میشود. این محصولات از گنجایش و ظرفیت قابل توجه، مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی مختلف و همچنین نفوذناپذیری در برابر آب برخوردار هستند. به همین دلیل است که از آنها بیشتر برای حمل و نقل دریایی استفاده می شود. در این مقاله به بررسی انواع کانتینر میپردازیم کانکس.
- برخورداری از استحکام و امنیت مورد نیاز
- بارگیری کالا و تخلیه آنها را به صورت مناسب و سریع انجام میدهند.
- طراحی و ساخت آن متناسب با جایگاه مورد استفاده صورت گرفته است.
- بین گنجایش کانتینرها و کالا و محصولات ارسالی هماهنگی قابل قبولی وجود دارد.
- کانتینرهای 20 فوت
- سازه های 40 فوت
- کانتینرهای سرباز
- سازه های تانکری
- کانتینرهای یخچالی
مشخصات کانتینر
کانتینر به یک مجموعه فضای امن و مستحکم اطلاق میشود که از بدنه فلزی، متناسب با اندازه های استاندارد جهانی برخوردار است. از کانتینرها جهت بارگیری کالاها و اجناس متنوع و منتقل کردن آنها به سرتاسر جهان بهره گرفته میشود. این جابه جایی و انتقال کالاها توسط انواع کانتینرها میتواند به وسیله هواپیما، قطار و یا کشتی صورت بگیرد.
در گذشته کارخانهدارها و صاحبان کسب و کارهای مختلف برای انتقال دادن محصولات خود با مشکلات متعددی رو به رو میشدند. کالاها در مسیر خود از امنیت لازم برخوردار نبودند و هیچ تضمینی برای منتقل شدن و رسیدن آنها به مقصد، بدون هیچ کم و کاستی وجود نداشت. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و استفاده از کانتینرها تمامی این مشکلات در صنعت بارگیری و حمل و نقل کالا رفع شده است.
پیشرفت علم و تکنولوژی باعث به وجود آمدن تغییرات بسیار زیادی در کاربرد و اهداف کانتینرها شده است. به همین دلیل امروزه به شکل گسترده و کاربردیتری از این محصولات بهره گرفته میشود و در کشتیرانی و حمل و نقلهای دریایی استفاده بیشتری دارد.
ویژگیهای اساسی انواع کانتینرها
از ویژگیها و خصوصیات منحصر به فرد کانتینرها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برخورداری از استحکام و امنیت مورد نیاز
- بارگیری کالا و تخلیه آنها را به صورت مناسب و سریع انجام میدهند.
- طراحی و ساخت آن متناسب با جایگاه مورد استفاده صورت گرفته است.
- بین گنجایش کانتینرها و کالا و محصولات ارسالی هماهنگی قابل قبولی وجود دارد.
همچنین طراحی و ساخت آنها متناسب با کالاهای بارگیری شده است. این امر بدین معنی است که برای کالاها و محصولات فاسد شدنی میتوان از کانتینرهای دارای تجهیزات و سیستمهای خنک کننده استفاده کرد.
یا برای کالاهایی که دارای شکل، اندازه و شرایط نگهداری خاص هستند از سازه های مناسب با محموله استفاده کرد.
معرفی انواع کانتینر
در صنعت حمل و نقل نسبت به شرایط مورد استفاده، انواع مختلفی از کانتینرها مورد استفاده قرار میگیرند. انواع کانتینرها عبارتند از:
-
کانتینرهای 20 فوت
در صنعت حمل و نقل از این نوع کانتینرها برای انبار کردن کالا و اجناس متنوع استفاده میشود. از ویژگی کانتینر 20 فوت میتوان به ابعاد مناسب، امکانات ضد سرقت و همچنین محافظت مناسب از محصولات بارگیری شده اشاره کرد
از این نوع کانتینرها میتوان به عنوان کیوسکهای خدماتی، فروشگاه و یا سازههای مسکونی استفاده کرد.
-
کانتینرهای 40 فوت
یکی دیگر از انواع کانتینر، کانتینر 40 است. این کانتینر از ابعاد استاندارد و فضای مناسبی جهت بارگیری بهینه محصولات برخوردار است. به همین دلیل کانتینر 40 از فروش بسیار بالایی برخوردار است و از آن برای حمل و نقلهای دریایی، زمینی و هوایی بهره گرفته میشود.
ازدیگر ویژگیهای این محصول میتوان به برخورداری از فضای قابل ملاحظه در مقایسه با سایر کانتینرها اشاره کرد. این ویژگی امکان بارگذاری کامل و یکپارچه محصولات را فراهم میکند. بر این اساس عمل بارگذاری و سوار شدن بر روی جرثقیل و سرعت انتقال نیز کاهش قابل ملاحظهای مییابد.
-
کانتینرهای سرباز
کانتینر سرباز که با نام روباز نیز شناخته میشود از دیگر انواع کانتینر به شمار میآید. این کانتینر بدون سقف است و در هنگام استفاده از آن برای پوشیدن محصولات بارگیری شده از یک پارچه برزنتی استفاده میشود. از کانتینر سرباز بیشتر برای حمل و نقل کالاهایی که ارتفاع زیادی و بلندی دارند استفاده میشود.
-
کانتینرهای تانکری
کانتینتر تانکری برای حمل و نقل مایعات استفاده میشود. این کانتینرها شرایط مناسب برای حمل و نقل مایعات به دورترین مناطق را هم امکان پذیر میکنند. کانتینر تانکری در ابعاد مختلفی ساخته و در بازار عرضه میشود.
-
کانتینرهای یخچالی
سازه یخچالی با سیستمهای خنک کننده قوی مجهز شده است و از آن برای بارگیری و جا به جایی محصولات فاسد شدنی استفاده میشود.
قیمت انواع کانتینر
هزینه کانتینر به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. نوع، جنس، سال تولید و اندازه کانتینر از مهمترین موارد تاثیر گذار در قیمت هستند. برای استعلام قیمت به روز میتوانید با فروشگاههای عرضه کننده انواع کانکس و کانتینر تماس بگیرید.
-
کانتینرهای عایقدار
از دیگر انواع سازه میتوان کانتینر عایقدار را نام برد که از عایقبندی مستحکم و استانداردی در مقابل آب، طوفان و … برخوردار است. در برخی کشورها که اقتصاد آنها بیشتر بر حمل و نقلهای دریایی متکی است، نیاز به این سازه ها بیشتر مشاهده میشود. دلیل این امر سازگاری مناسب کانتینر عایقدار با شرایط محیطی دریا است.
-
کانتینرهای حمل و نقل گاز
طراحی و ساخت کانتینر حمل و نقل گازبه گونهای صورت گرفته است تا بتواند فشار بالا را تحمل کند و دارای امنیت لازم باشد.
-
کانتینرهای تهویه دار
ازکانتینر تهویه دار یا کافی کانتینر برای حمل نقل مواد غذایی نظیر میوهها و سبزیجات (که نیاز به محیطی خنک و مطبوع دارند) استفاده می شود.
-
کانتینرهای مسکونی
کاننتر مسکونی یکی دیگر از انواع کانتینر است. این کانتینرها در واقع همان سازه های 20 و 40 فوت هستند که از آنها در حمل و نقلهای دریایی و زمینی بهره گرفته میشود.
بعد از تمام شدن اعتبار برگ سبز کانتینرهای 20 و 40 فوت، کاربری آنها تغییر میکند. بر این اساس با ایجاد تغییراتی در ساختار و دکوراسیون داخل آنها، از این کانتینرها به عنوان کانتینرهای مسکونی و ویلایی استفاده میشود.
کانتینر دست دوم
کانتینرهای دست دوم نیز مانند کانتینرهای نو از تنوع بالایی برخوردار هستند. کانتینرها معمولا در تمامی انواع و ابعاد خود به عنوان دست دوم به فروش میرسند که از جمله آنها میتوان به 10،20،40 و 45 فوت، یخچالی و … اشاره کرد کانتینر مدیریتی.
از محبوبترین انواع کانتینر دست دوم که به فروش میرسد میتوان به سازه های 40 فوت و یخچالی اشاره کرد. این کانتینرها معمولا با ویژگیهای زیر عرضه میشوند که عبارتانداز:
- برخورداری از کمترین تفاوت کیفی در مقایسه با کانتینرهای نو
- کیفیت بالا و عاری از هر گونه زنگزدگی، درز و سوراخ ( که مانع از ورود و نفوذ آب و باران در داخل کانتینر میشود)
- آببندی شده به وسیله استفاده از مناسبترین عایق ها
درج دیدگاه