کانتینر فروشگاهی
یکی از انواع فروشگاه هایی که به کار می رود، کانتینر فروشگاهی است که در واقع یک مغازه یا یک نمایشگاه با ابعاد کوچک است . و قابلیت جابجایی نیز دارد. این سازه ها چند وقتی است که در جهان رایج شده اند؛ در ادامه به بررسی و توضیح روش های ساخت و کاربرد کانتینر فروشگاهی می پردازیم کانکس فروشگاهی.
توسعه کانتینر فروشگاهی
از سالهای گذشته برای حمل و نقل و تجارت دریایی و گسترش بازرگانی بین المللی ، از کانتینر ها برای جابجایی استفاده میشد . همچنان نیز این کانتینرها کاربرد بسیار زیادی در بازرگانی دارند . بنابراین معمولاً با گفتن نام کانتینر ، تصویری از یک بندرگاه که در آن دریای عظیمی از کانتینرها وجود دارد، به ذهن افراد تداعی می شود .
کانتینرها وسیله جابجایی و بازرگانی دریایی هستند . اما با گسترش آنها امروزه کاربردهای بسیار بیشتری نیز پیدا کرده اند. از جمله این کاربری ها می توان به کاربرد آن در فضای فروشگاهی اشاره کرد.
کانتینر فروشگاهی همان کانتینرهای بزرگ آهنی ۴۰ یا ۵۰ فوتی هستند که پس از اینکه مدت طول عمر مفید آنها در برگ سبز به اتمام رسیده ، کاربریهای مختلفی پیدا نموده اند . و توسط مهندسان در آنها شکاف ها و برش های ایجاد شده که متناسب با کاربری آن ها فضایی را فراهم نموده است.
این کانتینرها به تازگی در تمام کشورهای جهان برای طراحان مورد توجه قرار گرفته است و از آن به عنوان فروشگاه های کوچک استفاده می کنند. نه تنها این کانتینرها مورد توجه بیزینس های کوچک قرار گرفته اند ، بلکه کمپانی های بسیار بزرگی نیز روی به آن آورده اند. به عنوان مثال میتوان به کمپانی بزرگ مرسدس بنز اشاره کرد . این کمپانی با وجود عظمت بسیار زیاد خود ، نمایشگاهی به راه انداخته و برای فضای نمایشگاهی خود از کانتینر استفاده کرده بود.
مقاومت بدنه
از ویژگی هایی که کانتینر را را به سازههای بسیار مطلوب و محبوب تبدیل نموده است ، مقاومت بدنه آن ها است. جداره ها و بدنه خارجی کانتینر ، از ورقهای فولادی ضخیم و قدرتمند با ضخامت ۲ میلیمتر و ۴ میلیمتر تشکیل شده است. در نتیجه از ضربه پذیری بسیار زیادی برخوردار بوده و در اثر ضربات آسیبی نمی بیند.
سادگی و به اصطلاح خوش تراش بودن کانتینرها نیز یکی دیگر از مواردی است که باعث شده بتوان از آن برای کاربری های مختلفی استفاده کرد و هر روز شاهد آن باشیم که یک کاربرد به کاربردهای دیگر کانتینر اضافه شده است . بنابراین پس از گذشت اندک مدتی ، کانتینرها علاوه بر کاربردی که در حمل و نقل و تجارت داشتند ، وارد کاربریهای دیگر شده و امروزه در شهرها نمایشگاه ها و کارخانهها، بسیار دیده میشوند.
ابتدا پس از کاربری حمل و نقل ، کاربری هایی مانند انبار و تعمیرگاه سیار پیدا نمودند. ولی امروزه شامل کاربری های دیگری نیز می شوند . برخی از آنها بسیار لوکس و مدرن طراحی می شود. مانند کانتینرهای برگر یا فروشگاه ها یا نمایشگاه ها که سهم قابل توجهی از کاربرد کانتینر را به خود اختصاص دادهاند. تمامی این کاربری ها با ایجاد تغییراتی در این سازه ها به وجود می آید کانتینر پیش ساخته.
ساخت کانتینر فروشگاهی
در ابتدا زمانی که افراد تصمیم دارند تا کانتینرهای فروشگاهی داشته باشند ، باید ابتدا با مشورت افراد متخصص در این زمینه ، نوع آن کانتینر و طراحی آن را مشخص کنند.
برای استفاده از این سازه ها در زمینه فروشگاه ، ابتدا باید به این مسئله پرداخت که چه محصولات و یا چه خدماتی در کانتینر موردنظر ، قرار است ارائه شود . متناسب با محصولات یا خدماتی که در آن استفاده می شود ، رنگ و نمای ظاهری کانتینر و نیز ابعاد آن مشخص می شود. همچنین می توان امکانات داخلی درب و پنجره ها ، نوع قفسه بندی و غیره نیز به صورت واضح مشخص گردد.
حتی در برخی از موارد ابعاد کانتینر اقتضا میکند که از روش چند قلو سازی کانتینر ها استفاده نماییم . به این صورت که دیواره های طولی کانتینر برش خورده و کانتینر های هم اندازه در کنار یکدیگر قرار بگیرند و به وسیله جوش ممتد به یکدیگر وصل شوند.
امکانات کانتینر فروشگاهی
همچنین می توان در آنها موارد مختلف دیگری نیز قرار داد. به عنوان مثال درب ها و کرکره های تاشو ، یا دوربین مدار بسته ، سیستم امنیتی ، سیستم دوربین مدار بسته ، دزدگیر ، دربهای ضد سرقت ، سیستم اطفاء حریق ، هواکش و تهویه هوای مناسب ، فاضلاب ، لوله کشی ، برق کشی مناسب ، طراحی نمای خارجی ، نورپردازی ، عایق بندی و موارد دیگر.
تمامی این موارد باید با توجه به کاربری مدنظر ما از کانتینر مشخص گردد . زیرا همان طور که می دانید، کانتینرها در واقع جعبه های آهنی بزرگ و مستحکم مکعب مستطیل شکلی هستند که هیچ امکاناتی ندارد . چه در نمای خارجی و چه در نمای داخلی.
بنابراین با توجه به این که در این سازه چه مواردی می خواهد ارائه شود ، باید تغییرات و دکوراتیو متناسب با آن صورت پذیرد . به خصوص اگر استفاده از این سازهها ، در موارد مربوط به اغذیه یا فست فود می باشد . در این گونه موارد علاوه بر تغییراتی که در این سازه ها باید رخ دهد ، مسئله بهداشت نیز باید به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد .
مراحل ساخت کانتینر فروشگاهی
پس از اینکه کاربری کانتینر مشخص شد ، و ابعاد و نوع مصالح و متریالی که در آن به کار می رود روشن گردید ، نوبت به مرحله نقشه کشی می رسیم . ابتدا نقشه سازه به صورت دو بعدی یا سه بعدی طراحی میشود . طراحی سه بعدی این نقشه ها ، از طریق نرم افزارهایی مانند اتوکد ، تری دی مکس صورت می گیرد .
پس از آن با مشخص شدن نقشه و ترسیم روند کار، بر روی کانتینر مناطقی که قصد نصب درب و پنجره در آن داریم را مشخص می کنیم . و در مرحله بعد در دیواره ها برش ایجاد می شود . سپس کانتر فروش ، ویترین و درب و پنجره تحویل محصول نیز گذاشته می شود .
پس از آن مرحله عایق بندی فرا رسیده و کفپوش و دیوارپوش و نیز سقف عایق بندی می شود . مرحله بعدی سیم کشی و ایجاد یک شبکه برق مناسب است و در نهایت رنگ آمیزی و طراحی دیزاین داخلی و خارجی کانتینر
کاربردهای کانتینر فروشگاهی
متناسب با کسب و کار و شرایط مدنظر خود میتوان از کانتینرها در موارد بسیار زیاد و دلخواهی استفاده بهینه داشت . از جمله این موارد می توان به کاربری های زیر اشاره نمود.
-
کانتینر رستورانی و فست فود
کانتینر های رستورانی دارای سیستم تهویه مناسب ، سیستم برق کشی ، نورپردازی ، سیستم گرمایشی و سرمایشی ، آشپزخانه ، گرمکن ، فر و موارد دیگر هستند . همچنین متناسب با این که افراد در درون این کانتینر به صرف غذا می پردازند یا خارج آن ، میتوان صندلی ها را در داخل یا خارج کانتینر قرار داد. برخی از کانتینرها فقط غذای بیرون بر عرضه می کند که تمامی این موارد متناسب با سلیقه افراد قابل تغییر است.
-
کانتینر گلخانه ای
یکی دیگر از انواع کانتینر های فروشگاهی متعلق به کانتینرهای است که در آن گلخانه نصب می شود . کانتینرهایی که برای کاربرد گلخانه استفاده می شوند، باید دارای یک ویژگی مهم باشند و آن نور پردازی مناسب است. با استفاده از این ویژگی ، رشد گیاهان سریعتر صورت گرفته و نیز گیاهانی که به نور نیاز دارند ، برای رشد خود می توانند نور مستقیم آفتاب را دریافت کنند کانکس بزرگ.
-
کانتینر فروشگاهی برای بازار های سیار و موقت
یکی دیگر از کاربردهایی که کانتینرهای فروشگاهی دارند ، در مواردی است که قصد راهاندازی و تاسیس یک بازار موقت و سیار را داریم . در این گونه موارد به جای این که ساخت و ساز انجام داد ، میتوان با مستقر کردن چندین کانتینر در کنار یکدیگر ، یک بازار موقت کوچک را طراحی و ایجاد نمود .
-
کانتینر تجاری
بسیاری از افراد برای مواردی مانند فروشگاه کتاب یا فروشگاه لباس ، یا فروشگاه عطر و ادکلن میتوانند از این کانتینرها در جهت ایجاد فضای تجاری متناسب با خود استفاده نمایند .
-
کانتینر سوپرمارکت
یکی دیگر از مزایا و کاربردهای کانتینرها ، استفاده از آنها به عنوان یک سوپرمارکت است. کاربری کانتینرهای سوپرمارکتی ، مانند دکه هایی است که از جنس کانکس می باشند و در آن ها می توان انواع محصولات سوپرمارکتی را به فروش رساند.
-
مرکز خرید
یکی دیگر از کاربردهای کانتینرها بهعنوان پاساژ و مراکز خرید است که با کنار هم قرار دادن و چیدن کانتینر ها بر روی یکدیگر ، می توان یک پاساژ و مرکز خرید زیبا را طراحی و راه اندازی نمود.
جمع بندی
با گسترش کانتینرها امروزه موارد بسیار زیادی برای بیزینس و کسب و کار خود از این کانتینرها استفاده می کنند . معمولاً کانتینر فروشگاهی دارای سفارشیسازی و ویژگی های اختصاصی بسیاری است و با توجه به کاربرد آن میتوان در شکل ها و طراحی های مختلفی تولید و عرضه گردند. در این مقاله ما به بررسی انواع کانتینر فروشگاهی ، طراحی و نوع آنها پرداختیم . امیدوارم مورد استفاده واقع شده باشد.
درج دیدگاه